In sedinta publica din 5 martie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie- Completul competent sa judece recursuri in interesul legii a admis recursul formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj referitor la aplicarea tarifului de utilizare pe reteaua de drumuri nationale din România si a stabilit prin Decizia nr. 4/2018 :

“Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj si, în consecinta, stabileste ca, în interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 8 alin. (1), raportat la art. 7 si art. 1 alin. (1) lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din România, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare:

– în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator si de subiect activ al contraventiei constând în fapta de a circula fara rovinieta valabila;

– dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.”

Sursa : www.scj.ro

Roxana Subtirelu

Studenta Anul IV la Facultatea de Drept