In sedinta publica din 5 martie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie- Completul competent sa judece recursuri in interesul legii a admis recursul formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Suceava referitor la litigiile care au ca obiect acordarea ajutoarelor salariale si a stabilit prin Decizia nr. 5/2018 :

“Litigiile având ca obiect acordarea ajutoarelor salariale de care beneficiaza cadrele militare, politistii si functionarii publici cu statut special la trecerea în rezerva sau direct în retragere, în temeiul art. 20 alin. (1) din Capitolul 2 al Anexei VII din Legea nr. 284/2010 sunt de competenta în prima instanta a sectiilor/completelor specializate în solutionarea litigiilor de munca, respectiv, raportat la calitatea de functionar public a reclamantilor, a sectiilor/completelor specializate de contencios administrativ.

Actiunile având ca obiect acordarea ajutoarelor salariale de care beneficiaza cadrele militare, politistii si functionarii publici cu statut special la trecerea în rezerva sau direct în retragere formulate în temeiul art. 20 alin. (1) din Capitolul 2 al Anexei VII din Legea nr. 284/2010 introduse în perioada de suspendare a exercitiului dreptului la acordarea de ajutoare/indemnizatii sunt prematur formulate.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.”

 

Sursa : www.scj.ro

Roxana Subtirelu

Studenta Anul IV la Facultatea de Drept